«Ρεμπέτικη Ζωή» από σήμερα στο Βαρθολομιό

Το έργο «Ρεμπέτικη Ζωή» ανεβαίνει σήμερα από τη Θεατρική Ομάδα Βαρθολομιού στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, μια νέα παράσταση στην οποία συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής «Εν Χορώ». Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 12 Ιουνίου καθώς και από την Πέμπτη 16 Ιουνίου έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης «Διάφοροι μελετητές έχουν αναλύσει την μουσικολογική έννοια και ουσία της ρεμπέτικης μουσικής, εμείς ωστόσο μέσω αυτής της παράστασης προσπαθούμε να το προσεγγίσουμε διαφορετικά. Μέσα από τους διαλόγους των χαρακτήρων, τις εμπειρίες και τις αντιθέσεις τους, προσπαθούμε να αποδώσουμε την ψυχή του Ρεμπέτικου και τον τρόπο που επηρέασε τις ζωές των ανθρώπων που το βίωσαν. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρονιά από την Μικρασιατική καταστροφή, γεγονός που όλους εμάς τους συντελεστές αυτής της παράστασης, μας συγκινεί ιδιαίτερα, αφού πολλοί από εμάς καταγόμαστε από εκεί και το έντονο μικρασιατικό στοιχειό της παράστασής μας αποτελεί φόρο τιμής στους προγόνους μας».

Στην παράστασή «Ρεμπέτικη Ζωή», η Ρόζα Εσκενάζυ και η Σωτηρία Μπέλλου, μας διηγούνται τις ζωές τους. Αυτές οι δύο διαφορετικές μα ταυτόχρονα και τόσο ίδιες προσωπικότητες εντυπωσιάζουν με όλα όσα έζησαν και με την δύναμη που είχαν προκειμένου να πετύχουν τους στόχους που έθεταν. Μας υπενθυμίζουν πως οι γυναίκες ήταν και είναι το πιο ισχυρό πλάσμα, που οφείλουμε να τιμούμε και να θαυμάζουμε

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος