Πύργος: Τρέμουν στην ιδέα μιας μεγάλης φωτιάς

Με το φόβο εκδήλωσης πυρκαγιάς ζουν τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων του δήμου Πύργου (πρ. δήμου Ωλένης).

«Αν η φωτιά δεν ελεγχθεί και πάρει έκταση μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για περιβαλλοντική καταστροφή, να απειλήσει τα σπίτια μας, το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, ακόμα και ζωές», τονίζουν χαρακτηριστικά…

Στα μέσα του περασμένου Μαΐου δεκαέξι συνολικά πρόεδροι της περιοχής απέστειλαν επιστολή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος που αποτελούσε… σήμα SOS, για την τραγική –όπως την χαρακτηρίζουν- κατάσταση, που επικρατεί όσον αφορά την πυροπροστασία.

«Η καταβολή ενός ποσού για την φετινή χρονιά τουλάχιστον πέντε φορές πάνω από το έως τώρα ποσό για την άμεση κάλυψη των αναγκών μας, καθώς οι Δασικοί δρόμοι, που είναι και ζώνες πυρόσβεσης και αποκοπής των πυρκαγιών, έχουν κλείσει και ο κίνδυνος να καούν ολοσχερώς οι κοινότητες μας και οι περιουσίες μας είναι τεράστιος», αναφέρονταν –μεταξύ άλλων- στην επιστολή, που υπέγραφαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων Γουμέρου, Πεύκης, Αγίας Άννας, Μουζακίου, Κλινδιά, Καρυάς, Ώλενας, Κουτσοχέρας, Καράτουλα, Χειμαδιού, Σοπίου, Μαγούλας, Λαντζοΐου, Λάνθι, Χαριάς και Αρβανίτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος