ertnews.gr

Πύργος: Τίμησαν το Πολυτεχνείο στον χώρο των πρώτων συλληφθέντων της Χούντας

18/11 08:10
Πύργος: Τίμησαν το Πολυτεχνείο στον χώρο των πρώτων συλληφθέντων της Χούντας

Η ΕΛΜΕ Ηλείας και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα συνδιοργάνωσαν χθες εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, η οποία έγινε στο χώρο του 1ου  γυμνασίου Πύργου. Με αυτή την εκδήλωση τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου που οδήγησε στην κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών.

Να τονιστεί ότι η πρωτοβουλία να διεξαχθεί στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου η εκδήλωση, οφείλεται στο γεγονός ότι στον χώρο όπου στεγάζεται σήμερα η σχολική μονάδα, έγινε η συγκέντρωση των πρώτων συλληφθέντων από την χούντα το 1967 στον Πύργο.

Πρώτος μίλησε ο Νώντας Κυριαζής πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Πύργου. Ο Χρήστος Γαρύφαλλος πρόεδρος των εργαζομένων δήμου Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως ανέφερε στην ομιλία του τα επίκαιρα μηνύματα του Πολυτεχνείου. Ακολούθως πήρε το λόγο ο Σωκράτης Σωτηρόπουλος πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας και Γενικός σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ. Η Βάσω Καλαντζή από την Επιτροπή Ειρήνης νομού Ηλείας τόνισε στην ομιλία της ότι, ο ηρωικός φοιτητικός και λαϊκός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αλλά υπήρξε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας, ενώ ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Τρύφωνα Αθανασόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version