Πύργος: Τίμησαν το Πολυτεχνείο στον χώρο των πρώτων συλληφθέντων της Χούντας

Η ΕΛΜΕ Ηλείας και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα συνδιοργάνωσαν χθες εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, η οποία έγινε στο χώρο του 1ου  γυμνασίου Πύργου. Με αυτή την εκδήλωση τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου που οδήγησε στην κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών.

Να τονιστεί ότι η πρωτοβουλία να διεξαχθεί στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου η εκδήλωση, οφείλεται στο γεγονός ότι στον χώρο όπου στεγάζεται σήμερα η σχολική μονάδα, έγινε η συγκέντρωση των πρώτων συλληφθέντων από την χούντα το 1967 στον Πύργο.

Πρώτος μίλησε ο Νώντας Κυριαζής πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Πύργου. Ο Χρήστος Γαρύφαλλος πρόεδρος των εργαζομένων δήμου Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως ανέφερε στην ομιλία του τα επίκαιρα μηνύματα του Πολυτεχνείου. Ακολούθως πήρε το λόγο ο Σωκράτης Σωτηρόπουλος πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας και Γενικός σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ. Η Βάσω Καλαντζή από την Επιτροπή Ειρήνης νομού Ηλείας τόνισε στην ομιλία της ότι, ο ηρωικός φοιτητικός και λαϊκός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αλλά υπήρξε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας, ενώ ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Τρύφωνα Αθανασόπουλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος