Πύργος: Θύτης ή τελικά θύμα ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο;

H ιστορία του ανθρώπου που γρήγορα βιάστηκαν κάποιοι μέσω διαδικτύου να καταδικάσουν ως μανιακό που κυνηγά στην μέση του δρόμου αθώους πολίτες, κρύβει πίσω της μια σειρά από τραγικά γεγονότα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την πράξη του, ωστόσο αποδεικνύουν ότι πολλές φορές η δράση με στοιχεία έντονου ρατσισμού μοιραία φέρνει και αντίδραση.

Ο Θύμιος, 40 χρονών σήμερα, είναι ένας μοναχικός άνθρωπος που ζει στον Πύργο. Μέχρι το 2008 είχε μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι οι άνθρωποι. Τότε όμως και μέσα σε μία στιγμή όλα άλλαξαν. Βρισκόμενος στην Τρίπολη όπου εργαζόταν, είχε ένα τροχαίο με την μηχανή που οδηγούσε το οποίο εκτός από τα κατάγματα που του επέφερε, του στέρησε και το μισό του πρόσωπο αφού καταστράφηκε όλη η άνω γνάθος του, με αποτέλεσμα έκτοτε να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για να φάει και να μιλήσει.
Του κάνουν τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη…
Πύργος: Θύτης ή τελικά θύμα ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο;Έχασε την δουλειά του, έχασε τους φίλους του, το χαμόγελό του, έχασε όλα αυτά που για πολλούς θεωρούνται δεδομένα. Προσπαθεί να  ζήσει αξιοπρεπώς με το πολύ μικρό επίδομα που λαμβάνει, το οποίο μόλις και μετά βίας αρκεί για να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του, ένα σπίτι το οποίο πολλές φορές έχει γίνει στόχος ανεγκέφαλων, οι οποίοι κατά καιρούς προσπάθησαν να του κάνουν την ήδη πολύ δύσκολη ζωή του δυσκολότερη, πετώντας του πέτρες και κροτίδες και κοροϊδεύοντας τον.

Μια ζωή την οποία ο ίδιος τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να ζει στην σκιά, αναζητώντας εγκαταλελειμμένα σπίτια για να μείνει, αφού ακόμα και άνθρωποι της γειτονιάς τονίζουν ότι τον βλέπουν πολύ σπάνια ενώ ο ίδιος απασχόλησε πριν κάποια χρόνια τις Αρχές όταν σε οίκημα στο οποίο στεγαζόταν είχαν βρεθεί κλοπιμαία.

Το βίντεο… εφιάλτης
Οι λεπτομέρειες ωστόσο που έρχονται  στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γρήγορα έκανε τον γύρο της Ελλάδας, στοχοποιώντας τον Θύμιο και όχι τους πραγματικούς «ενόχους», είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικές.

Οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει κάνουν λόγο για ένα εξαρχής στημένο σκηνικό για λόγους δημοσιότητας, το οποίο στην συνέχεια συνοδεύτηκε από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία.

Οι Αρχές μετά την καταγγελία, έκαναν επιτόπια έρευνα στο σημείο και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε καμία επίθεση, παρά μόνο αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας χωρίς όπως αποδείχτηκε ιδιαίτερο λόγο.

Μετά το βίντεο στο διαδίκτυο ο ίδιος ο 40χρονος μετέβη στην Αστυνομία δύο φορές για να ζητήσει να τον προστατέψουν από αυτό που συνέβαινε. Από τότε, ίσως επειδή έκρινε ότι η έκκλησή του αυτή δεν είχε αποτέλεσμα, εξαφανίσθηκε από το σπίτι που έμενε ενώ ακόμη δεν τον έχει δει κανένας στον Πύργο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος