Πύργος: Τεχνική σύσκεψη με στόχο την διασφάλιση περισσότερων πόρων

Η έναρξη της διαβούλευσης, με τη συμμετοχή φορέων και της κοινωνίας, στα προς διαμόρφωση έργα και δράσεις για την εφαρμογή της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων – Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ – ΒΑΑ), ήταν το αντικείμενο της πρώτης τεχνικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών στελεχών, έγινε ενημέρωση για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για την ΟΧΕ – ΒΑΑ Πύργου – Ήλιδας – Αρχαίας Ολυμπίας, στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027, και καθορίστηκε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΠΔΕ και Δήμοι) για την έναρξη της διαβούλευσης ώστε, όπως σημείωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, να προκύψει μια ολοκληρωμένη πρόταση, βάσει της οποίας θα διεκδικηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι πόροι για την υλοποίηση έργων και δράσεων, σε όλες τις θεματικές ενότητες, με πολλαπλασιαστική ισχύ και σημαντικά οφέλη για την κοινωνία, την οικονομία και συνολικά για την ανάπτυξη της Π.Ε. Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό – συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος – οι δήμοι, οι παραγωγικοί φορείς (Αρχαιολογική Υπηρεσία, Επιμελητήρια, Δασαρχεία, Υπηρεσίες και Διευθύνσεις Υπουργείων, Σύλλογοι κ.α) αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες, είναι πολύ σημαντικό να έχουν ενεργό ρόλο και να είναι συμμέτοχοι στον σχεδιασμό αυτών των δράσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος