Πύργος: Καταγγελία τουριστών και το ενδιαφέρον φιλόζωης γυναίκας για να σωθεί άρρωστο σκυλί

Σύγχυση” προκάλεσε η καταγγελία που έκαναν δύο τουρίστριες από την Αυστρία, που επισκέφτηκαν την περιοχή της Ζαχάρως και διαπίστωσαν ότι ένα σκελετωμένο και σε πολύ κακή κατάσταση θηλυκό σκυλί ράτσας boxer, χρειαζόταν άμεσα τη βοήθειά τους.

Όπως κατήγγειλαν οι δυο τουρίστριες στον φιλοζωικό σύλλογο Κρεστένων «Νοιάζομαι», το σκυλί ήταν δεμένο ακριβώς σε περιοχή απέναντι από την παραλία της Ζαχάρως με μία χοντρή αλυσίδα και ήταν κυριολεκτικά αποστεωμένο. Οι δύο τουρίστριες κάλεσαν αμέσως την αστυνομία για να καταγγείλουν το γεγονός και το σκυλί μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο της περιοχής.

Ωστόσο το σκυλί αυτό που ήταν αδέσποτο, είχε εντοπιστεί πρώτα από κάτοικο της περιοχής, που χαρακτηρίζεται και ως ιδιαίτερα φιλόζωη. Η ίδια όπως υποστηρίζει, είχε πάει πριν μερικές μέρες το σκυλί, διαπιστώνοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον κτηνίατρο Σπυρίδων Γκότση στην Ζαχάρω.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε τσιμπηθεί από φίδι και του είχε προκληθεί νεφρική και πολυοργανική ανεπάρκεια. Από τον κτηνίατρο συνεστήθη η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, σε μία προσπάθεια το άτυχο ζώο να μην καταλήξει, αλλά να διασωθεί.

Για το γεγονός ότι το ζώο ήταν δεμένο, η ίδια υποστηρίζει ότι αυτό έπρεπε να γίνει προκειμένου το σκυλί να μην απομακρυνθεί, αλλά να παίρνει σε τακτά χρονικά διαστήματα την αγωγή που είχε υποδείξει ο κτηνίατρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος