Πύργος: Δρομολογείται λύση για Ποτόκι

Το Ποτόκι βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου, με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, παρουσία της βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Αργυρόπουλου.

Ο δήμαρχος Πύργου τόνισε στον κ. Γραφάκο ότι το θέμα «Ποτόκι» -με τους τόνους δεματοποιημένα σκουπίδια-, που αποτελεί περιβαλλοντική “βόμβα” για την περιοχή, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου η χώρα κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν δε βρεθεί άμεσα μια ολοκληρωμένη και αποδεκτή περιβαλλοντολογική λύση.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων δήλωσε ότι το θέμα αυτό είναι στη κορυφή της ατζέντας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα, και επισήμανε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με τον Δήμο Πύργου προκειμένου να αποκατασταθεί περιβαλλοντολογικά ο χώρος. Το πρώτο βήμα για τη δρομολόγηση της λύσης είναι η ανάθεση, σε ειδική επιστημονική ομάδα, μελέτης που θα προσεγγίζει την επίλυση του προβλήματος με διάφορα θεωρητικά μοντέλα. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, η μελέτη να έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, προκειμένου να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος στο επόμενο βήμα για την οριστική λύση του προβλήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος