Πρόγνωση πλημμυρικών φαινομένων στον Αλφειό

Με μια καινοτόμο ερευνητική πρόταση για τα διεθνή δεδομένα ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  με επικεφαλής τον πρύτανη αυτού, Ανδρέα Μπουντουβή, ολοκληρώνουν και καταθέτουν πρόταση για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΝ, η οποία αφορά στην υλοποίηση ενός συστήματος έγκαιρης πρόγνωσης παράκτιας πλημμύρας.

Για το θέμα αυτό, ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος πραγματοποίησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύσκεψη εργασίας με τον κ. Μπουντουβή και την επιστημονική του ομάδα. Παρούσα στην σύσκεψη ήταν και η άμισθη σύμβουλος του δημάρχου, σε θέματα Ανάπτυξης –Προγραμματισμού – Ευρωπαϊκών Έργων και Πολιτισμού Έβελυν Καρακίτσου, η οποία χειρίζεται λεπτομερώς τις σχετικές διαδικασίες.

Η πρόταση με τίτλο «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή με την Ανάπτυξη Συστήματος Έγκαιρης Πρόγνωσης Παράκτιας Πλημμύρας σε Εκβολές Υδατορέματος: Εφαρμογή στην Παράκτια Ζώνη του Δήμου Πύργου, εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού Αλφειού», αφορά σε μια οριοθετημένη περιοχή εκατέρωθεν του ποταμού Αλφειού, μήκους 8 χιλιομέτρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος