Ποτόκι: Εντός εξαμήνου αναμένεται η μεταφορά των δεμάτων απορριμμάτων

Εντός του επόμενου εξαμήνου αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά των δεμάτων απορριμμάτων από το Ποτόκι του δήμου Πύργου προς τον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της σχετικής δαπάνης από τα αρμόδια Υπουργεία.

Η μεταφορά θα κοστίσει περίπου ένα με 1,5 εκατ. ευρώ και θα προέλθει από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και από διάφορα ταμεία. Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, είχε επαφές με τον υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σκρέκα, τον Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, και τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων & ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, οι οποίες απέδωσαν καρπούς και από τις οποίες εξασφαλίστηκε η σχετική χρηματοδότηση.

Στόχος του δήμου Πύργου είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές καλοκαιριού η σταδιακή μεταφορά των δεμάτων στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, καθώς η Πολιτική Προστασία το αξιολογεί ως σημείο υψηλού κινδύνου σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και επιθυμεί την εκκένωση του χώρου ώστε να εξαλειφθεί αυτός ο κίνδυνος.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής, μετά τη μεταφορά όλων των δεμάτων είναι να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά το σημείο και να αναδειχθεί συνολικά ο φυσικός πλούτος στη ζώνη του Αλφειού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος