Πώς να σώσουμε έναν συνάνθρωπό μας – Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στον Πύργο

Τις σωστές τεχνικές προκειμένου όλοι να μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε συνάνθρωπό τους σε περίπτωση που χρειαστεί, έδειξαν ειδικοί εκπαιδευτές στην ενημερωτική δράση με θέμα «Πρώτες Βοήθειες και Ορθή Χρήση Απινιδωτή» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ στο Συνεδριακό Κέντρο.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που έρχεται σε συνέχεια του προγράμματος Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης που έχει υλοποιήσει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, με την εγκατάσταση απινιδωτών σε κτίρια της Π.Ε. Ηλείας, ενώ το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε και η δωρεά σε δήμους της Ηλείας και συλλογικούς φορείς που θα φροντίσουν για την εγκατάσταση σε δημόσιους χώρους και κτίρια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ευχαριστώντας τον κόσμο για την παρουσία του στην ενδιαφέρουσα ενημερωτική δράση σημείωσε πως πρόκειται για δράση με εξαιρετικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες απρόοπτων έκτακτων περιστατικών. Στάθηκε ακόμα στο πλούσιο πρόγραμμα που καταρτίζει κάθε χρόνο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον τομέα της δημόσιας υγείας και της πρόνοιας, με δράσεις ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα προκειμένου να δώσουν το κίνητρο στην κοινή γνώμη για περαιτέρω ευαισθητοποίηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος