Πλέσσας και άλλοι «τεράστιοι» του τραγουδιού στον Πύργο

Hχηρά ονόματα του ελληνικού μουσικού στερεώματος, εκδηλώσεις πολιτισμού, ιστορικής μνήμης, θεσμούς που αναβιώνουν αλλά και νέες πολιτιστικές δράσεις καθώς και μια σειρά προτάσεων για την ψυχαγωγία των παιδιών, έχει ετοιμάσει για το υπόλοιπο του καλοκαιριού ο δήμος Πύργου με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, την ΔΗΚΕΠ και το Γραφείο Εθελοντισμού.

Από τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιώργο Κατσαρό, τον Κώστα Χατζή και μια πλειάδα καταξιωμένων ερμηνευτών, που θα δώσουν το «παρών» σε μια μεγαλειώδη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του Γιάννη Τζουανόπουλου, την ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη σε ένα αφιέρωμα για τα 95 χρόνια του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού,  μέχρι την Έλενα Παπαρίζου, και την Τάμτα, τον Στέλιο Ρόκο και την Μελίνα Ασλανίδου το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει με μουσικές που θα μας ταξιδέψουν από το παρελθόν μέχρι το σήμερα.

Ξεχασμένοι θεσμοί, όπως η «Γιορτή της σαρδέλας» στο Κατάκολο ξαναβρίσκουν την παλιά τους αίγλη. Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, συναυλίες μουσικών συνόλων κλασικής μουσικής, παρουσιάσεις βιβλίων και εκθέσεων ζωγραφικής προσθέτουν μια έντονη πολιτιστική «πινελιά».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων παρουσίασαν χθες το μεσημέρι στο Λάτσειο ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Χάρης Μικελόπουλος και ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος