Πιο «φτωχή» η αγορά της Ηλείας κατά 300 εκατ. ευρώ

Πιο «φτωχή» η αγορά της Ηλείας κατά 300 εκατ. ευρώΕνδιαφέρουσα και ιδιαίτερα σημαντική για τον επιχειρηματικό κόσμο της Ηλείας -σε όλους τους τομείς- ήταν η μελέτη με τίτλο «Αξιολόγηση και ιεράρχηση των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας», που παρουσίασε χθες διαδικτυακά το Επιμελητήριο Ηλείας. Μια μελέτη που αποτυπώνει το πώς κινούνταν (με πληθώρα ποσοτικών στοιχείων), πριν την πανδημία η επιχειρηματικότητα του νομού, πόσο επηρεάστηκε αλλά και τις κατευθύνσεις που μπορούν να δοθούν για την «επόμενη ημέρα».

Το 2020 λόγω της πανδημίας που προκλήθηκε από τον κορονοϊό το σύνολο των επιχειρήσεων με έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας παρουσίασε μείωση πωλήσεων κατά -17,1% ή κατά 255,2 εκατ. ευρώ έναντι του 2019.

-Το μεγαλύτερο πλήγμα το 2020 στον Εταιρικό Τομέα της Ηλείας καταγράφηκε στους κλάδους Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος (-71,4%) και Εστίασης (-33,5%).

-Για το 2021 προβλέπεται μείωση των πωλήσεων κατά μείον 3,6% που σημαίνει μείωση κατά 44,6 εκατ. ευρώ έναντι του 2020.

-Το 2020 η απασχόληση μειώθηκε στο σύνολο του εταιρικού τομέα κατά -1,8% ενώ για το 2021 προβλέπεται οριακή αύξηση κατά 3,8%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος