Παρουσιάστηκε στον Πύργο το βιβλίο του Ι. Αμπατζόγλου

Το τρίτομο έργο του Δρ του Δ.Π.Θ. και Επιστημονικού επικεφαλής της Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως Ιω. Αμπατζόγλου, παρουσιάστηκε στον Πύργo.

Για το βιβλίο, με τίτλο «Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για την Μακεδονία», από τις εκδόσεις Ερωδιός, μίλησαν ο φιλόλογος Γ. Κουρκούτας και ο συγγραφέας, ενώ η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Περιφερειακής ΄Ένωσης Δήμων Δυτ. Ελλάδος.
Το βιογραφικό του ομιλητή παρουσίασε ο τ. Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Σάκης Αντωνόπουλος, ενώ για την σημασία του θέματος του Μακεδονικού, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και του αγώνα για ανατροπή της, μίλησε στην δική του εισαγωγή ο Φιλόλογος και συγγραφέας κ. Γεώργιος Κουρκούτας.

Ιδιαίτερα τονίστηκαν τα σημεία που συνδέουν τον χώρο της Ηλείας από την αρχαιότητα και την Ολυμπία μέχρι τους πολέμους του Μακεδονικού Αγώνα και του πολέμου του 1912-1913 για την Μακεδονία. Η κινητοποίηση των Ηλείων, στα έτη 2018-2019 απέδειξε την συνέχεια του ενδιαφέροντος του τόπου για το θέμα της Μακεδονίας.

Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου ξεκίνησε τις παρουσιάσεις του τρίτομου έργου του από την Αρεόπολη της Μάνης, για να ακολουθήσουν το Ναύπλιο και ο Πύργος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος