Παραμένει σε οριακά επίπεδα το νερό στο Φράγμα Πηνειού (audio)

Η συνετή διαχείριση του νερού στην επερχόμενη αρδευτική περίοδο της Ηλείας είναι το ζητούμενo για τον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, καθώς τη δεδομένη στιγμή η στάθμη των υδάτων στο Φράγμα Πηνειού είναι περίπου τρία μέτρα χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πύργου ο πρόεδρος του οργανισμού, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.

«Το Φράγμα Πηνειού έχει αυξήσει τα αποθέματά του, αλλά σε σχέση με πέρυσι είμαστε τρία μέτρα κάτω. Η έναρξη της αρδευτικής περιόδου προσδιορίζεται στα μέσα Απριλίου, οπότε ελπίζουμε ότι με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τον Μάρτιο, θα φτάσουμε στα περσινά επίπεδα. Ελπίζουμε ο Μάρτης να είναι βροχερός και να μας δώσει και κάποια χρόνια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η αρδευτική περίοδος δεν θα είναι δύσκολη. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με σύνεση και ορθολογισμό. Υπάρχει, επίσης, το πρόβλημα της παλαιότητας του δικτύου, το οποίο καθιστά ακόμη πιο απαραίτητο τον σωστό προγραμματισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι και το περσινό όριο αξιολογείται ως οριακό.

«Και φέτος θα πάμε αυστηρά και με πρόγραμμα. Θα πρέπει να είναι στη συνείδηση των αγροτών το γεγονός ότι το νερό θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ως πολύτιμο φυσικό πόρο, που δυστυχώς δεν θα έχουμε πλέον σε αφθονία τα επόμενα χρόνια. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε ξεκινήσει κάποιες δράσεις για να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε και να εκμεταλλευτούμε την περσινή εμπειρία με στόχο να βγει χωρίς προβλήματα η αρδευτική περίοδος και το νερό να φτάσει σε όλους », τόνισε.

Ακούστε απόσπασμα της συνέντευξης στην ΕΡΤ Πύργου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος