Την άμεση και στενή συνεργασία όλων των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας με την εταιρεία ύδρευσης ζήτησε ο Δήμαρχος, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος για την ολοκλήρωση ενός ολιστικού σχεδίου διαχείρισης των υποδομών ύδρευσης, στη διάρκεια του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας κάλεσε τους προέδρους των κοινοτήτων να συνεργαστούν άμεσα με την Υπηρεσία Ύδρευσης, ώστε να ολοκληρωθεί το ολιστικό σχέδιο που αφορά την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε Αμαλιάδα και τοπικές κοινότητες και το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τη διεκδίκηση σημαντικών χρηματοδοτήσεων από μελλοντικά προγράμματα.
«Ετοιμάζουμε το ολιστικό σχέδιο για την ύδρευση, το οποίο πρέπει να καταθέσουμε όταν ανοίξει ανάλογη πρόσκληση από το Υπουργείο για τη διαχείριση του νερού, είτε για την ύδρευση είτε για την αποχέτευση. Το ολιστικό σχέδιο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη της πρότασης του Δήμου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Δεν θα γίνει δεκτή η πρότασή μας αν δεν έχουμε εγκεκριμένο ολιστικό σχέδιο. Το έχουμε αναθέσει, αλλά χρειάζεται και η συνεργασία των προέδρων, να καταγραφούν δεξαμενές, υδραγωγεία, γεωτρήσεις…», είπε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η συνεργασία με τις 35 τοπικές κοινότητες. Στόχος είναι να αποτυπωθεί με ακρίβεια το σύνολο των υποδομών ύδρευσης, από τις δεξαμενές και τα υδραγωγεία έως τις γεωτρήσεις και τα δίκτυα που εξυπηρετούν τους οικισμούς. Η πλήρης εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και να σχεδιαστούν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται σε κάθε περιοχή.
Το σχέδιο έχει ως βασικό στόχο την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων υδροδότησης τόσο στην Αμαλιάδα όσο και στις τοπικές κοινότητες, μέσα από παρεμβάσεις που θα αφορούν την αντικατάσταση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος