Οι δυνατότητες που αναδύονται γύρω από την παραγωγή και αξιοποίηση του ελαιολάδου, με υπερσύγχρονες μεθόδους και πρακτικές, κυριάρχησαν στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων.
Οι παρευρισκόμενοι φορείς, παραγωγοί, επιστήμονες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από κορυφαίους επιστήμονες για τις τελευταίες εξελίξεις, γύρω από την έξυπνη γεωργία στην ελαιοκαλλιέργεια, με την παραγωγή υψηλού επιπέδου ελαιολάδου, που πλέον αποκτάει μεγάλη απήχηση στη διεθνή αγορά.
«Από πλευρά του Δήμου μας, διαχρονικά ο Δήμαρχος και η Δ.Α. στηρίζοντας έμπρακτα τον αγροτικό τομέα, φροντίζει κάθε χρόνο να δώσει βάση στους αγροτικούς δρόμους και έχουμε σε εξέλιξη ένα έργο 2,5 εκατ. που αφορά ασφαλτοστρώσεις και συγχρόνως έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις για το αγροτικό προϊόν υψηλής ποιότητας όπως και στον αγροτικό τουρισμό. Στο πρόγραμμα ΟΧΕ ο Δήμος μας με δική του πρωτοβουλία ενέταξε σημαντικές προτάσεις για έργα που θα συμβάλλουν στο βιώσιμο τουρισμό, που συνδέεται με την πολιτιστική μας κληρονομιά» τόνισε η Αντιδήμαρχος Αθανασία Κουσκουρή.

Όπως είπε ακολούθως ο καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προιόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπης Μαγιάτης, μεγάλος στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μετατρέψουμε το προϊόν που θα απευθύνεται στην παγκόσμια ελίτ που θα αγοράζει το λάδι ακριβά, όχι μόνο να το βάζει στην κουζίνα της αλλά να προστατεύει την υγεία της.
«Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 100 ασθενείς που έλαβαν για 3 μήνες τις ουσίες μέσα από ελαιόλαδο σε κάψουλες, έδειξε βελτίωση στην γλυκόζη, στη χοληστερίνη, στα τριγλυκερίδια, στην πίεση, στο ουρικό οξύ και στο δείκτη κόπωσης του οργανισμού, κατά 5-7% , που δεν μπορεί να το πετύχει κανένα άλλο φαρμακευτικό προϊόν στην αγορά» εξήγησε ο κ. Μαγιάτης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος