Οι πρώτες πτήσεις για την φετινή τουριστική σεζόν στο αεροδρόμιο του Αράξου

Την φετινή του θερινή τουριστική σεζόν εγκαινίασε το Αεροδρόμιο του Αράξου από την περασμένη Παρασκευή με δύο πτήσεις από την Γερμανία, αλλά και ενδιάμεσα με τέσσερις πτήσεις από Γαλλία, με το κάθε αεροπλάνο να μεταφέρει από 150 έως και 180 επιβάτες.

Στο πρόγραμμα των πτήσεων από και προς τον Άραξο, περιλαμβάνονται ακόμα πέραν της Γερμανίας και της Γαλλίας, δρομολόγια από Αυστρία, Βέλγιο, Πολωνία, αλλά και χώρες της Βαλτικής δηλαδή Λετονία, Λιθουανία και ίσως αργότερα και Εσθονία. Παράλληλα, επανέρχονται πτήσεις από την Σλοβακία αλλά και την Ιταλία ( Πέργκαμο- Μιλάνο). Ωστόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι από φέτος θα υπάρχουν για πρώτη φορά πτήσεις από το Ισραήλ και συγκεκριμένα απευθείας από το Τελ Αβιβ προς τον Άραξο, χάρις στις διόδους επικοινωνίας, τουριστικής προβολής και δημοσίων σχέσεων, που άνοιξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Ισραήλ, προοιωνίζοντας γενικότερα ότι το 2023 και με βάση το πρόγραμμα πτήσεων που έχει ανακοινωθεί, θα είναι μια ελπιδοφόρα τουριστική χρονιά για την περιοχή μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης τόνισε ότι το αεροδρόμιο του Αράξου αυτή τη στιγμή αποτελεί την βασική πύλη εισόδου τουριστών προς την Δυτική Ελλάδα με τις παραπάνω χώρες με τις οποίες συνδέεται αεροπορικά όταν μάλιστα οι τουρίστες που καταφτάνουν στον Άραξο έχουν ως βασικό προορισμό ξενοδοχειακές μονάδες της Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας, τονίζοντας « Ξεχωριστή σημασία δίνουμε σαφώς στο γεγονός της αεροπορικής σύνδεσης του Αράξου με το Τελ Αβίβ, καθώς το αποτέλεσμα αυτό δικαιώνει τις στοχευμένες ενέργειες και συνεχείς επαφές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Ισραήλ. Θυμίζουμε ότι 14 και 15 Φεβρουαρίου του 2023, συμμετείχαμε στην μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Ισραήλ, για τρίτη μάλιστα χρονιά προβάλλοντας την ταυτότητά και το brand name μας ως Olmpian Land και το ενδιαφέρον από τη δυναμική αγορά του Ισραήλ ήταν έντονο και όπως βλέπετε καρποφόρησε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό. Να σημειώσουμε ακόμα ότι η αγορά του Ισραήλ ταιριάζει στο προϊόν της περιοχής μας. Γι’ αυτό και εργαστήκαμε μεθοδικά τρία ολόκληρα χρόνια, ώστε να προσεγγίσουμε μεγαλύτερο μερίδιο της Ισραηλινής αγοράς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος