O Δήμος Πύργου δικαιώθηκε για τις οφειλές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ως προς τα απορίμματα

Δικαιώθηκε και στο Εφετείο Πατρών ο Δήμος Πύργου στη δίκη  που είχε με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την οφειλή, που αφορούσε την διαχείριση απορριμμάτων, στη θέση  “Ποτόκι”.

Η οφειλή, προερχόταν  από την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο Δήμων και σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, αναλάμβανε την υποχρέωση να συνεισφέρει στο 1/3 κάθε δαπάνης που αφορούσε την διαχείριση απορριμμάτων, στη συγκεκριμένη θέση.

Το θέμα είχε φέρει στην επιφάνεια ο τότε Γενικός Γραμματέας του δήμου Πύργου, Χάρης Αντύπας και είχε κατατεθεί αγωγή από το δήμο το 2016. Πρωτόδικα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηλείας το 2018, ο δήμος Πύργου είχε κερδίσει την υπόθεση και επιδικάστηκε το ποσό των 618.452,17 ευρώ πλέον των δικαστικών εξόδων ύψους 9.300 ευρώ, και των τόκων μέχρι και σήμερα ύψους 100.000 ευρώ, ήτοι συνολικά έγγιστα 730.000 ευρώ.

Πέραν του αστικού σκέλους της υπόθεσης, αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις και στο ποινικό οι οποίες πιθανότατα θα επιταχυνθούν μετά από αυτή την απόφαση και θα εξεταστούν οι ευθύνες αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος