Ο δήμαρχος Πύργου ζήτησε λύσεις για το αρδευτικό από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, είχε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτή δημάρχο Γιάννη Αργυρόπουλο, καθώς κι από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο.

Πρωταρχικό θέμα συζήτησης ήταν το ζήτημα των ΤΟΕΒ και η δυσκολία που υπάρχει αυτόν τον καιρό για την έναρξη των καλλιεργητικών δραστηριοτήτων εκ μέρους των αγροτών, με τον κ. Αντωνακόπουλο να δηλώνει ότι «ο υπουργός είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή φέτος θα βοηθήσουν και θα λήξουν το θέμα, αλλά όπως όλοι συμφωνούμε απαιτούνται βαθιές τομές στο σύστημα των ΤΟΕΒ. Είναι ένα πρόβλημα που εδώ και 30 χρόνια σχεδόν, αντιμετωπίζεται πάντα μόνο προσωρινά και επιφανειακά»

Ο κ.Αντωνακόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των αποζημιώσεων, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο, ενώ για άλλη μια φορά τέθηκε το θέμα ένταξης κατασκευής μεγάλων αρδευτικών έργων, όπως είναι η υπογειοποίηση του αρδευτικού συστήματος που αφορά την περιοχή του Δήμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος