Ο δήμαρχος Πύργου ζητά ενημέρωση και άμεση σύγκληση του ΦΟΔΣΑ Ηλείας

Τη συντομότερη δυνατή σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας, για ενημέρωση προς τα μέλη όσον αφορά τα τέλη ταφής υπολειμμάτων των Αστικών Αποβλήτων, και την αποδοχή μεγάλων ποσοτήτων στερεών απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά (στο ΧΥΤΥ και στη ΜΕΑ), και τη λήψη αποφάσεων, ζήτησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Ήδη έχει σταλεί σχετικό έγγραφο με αποδέκτη τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γιάννη Λυμπέρη, όπου αναφέρεται ότι  η επιβολή του τέλους ταφής υπολειμμάτων με 20 ευρώ τον τόνο, συν τα 45 ευρώ επεξεργασίας ανά τόνο, αποτελεί δυσβάστακτο οικονομικό φορτίο για όλους τους Δήμους, κάτι με το οποίο έχει συμφωνήσει και η ΚΕΔΕ.

Στο έγγραφό του προς τον κ. Λυμπέρη, ο δήμαρχος Πύργου ζητά να υπάρξει ενημέρωση σχετικά  με τις ποσότητες που θα έρθουν από άλλες περιοχές στην Τριανταφυλλιά, μέσω ποιων συμφωνιών και ποιων διαδικασιών.

Παράλληλα ο κ. Αντωνακόπουλος επισημαίνει ξανά, ότι πρέπει να εξεταστεί σοβαρά πλέον το θέμα της διάθεσης των αποθηκευμένων στερεών απορριμμάτων στο Ποτόκι και στα Κονιδέϊκα, στη Μονάδα Επεξεργασίας στην Τριανταφυλλιά, καθώς ο κύριος όγκος αυτών των απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμα, και επομένως δεν επιβαρύνει το κύτταρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος