Μεγάλα έργα προστασίας Δασών στην Ηλεία

Η προστασία των δασών της Ηλείας, εκκρεμότητες με τους δασικούς χάρτες και η λειτουργία των Δασαρχείων, ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν κατά την χθεσινή τους συνάντηση, ο υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, και ο βουλευτής του Νομού, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Όπως τονίσθηκε, πολύ σύντομα αναμένεται σε πρώτη φάση η υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων για τον τόπο, που αφορούν στην αντιπυρική προστασία και στην προστασία των δασών σε μια έκταση συνολικώς 2.628  στρεμμάτων, έχουν προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ  και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης σε μικρό χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν τρία έργα, το πρώτο για τον καθαρισμό εκτάσεων στη ζώνη ευθύνης του Δασαρχείου Ολυμπίας, το δεύτερο για τον καθαρισμό δασών και τη συντήρηση αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή του Δασαρχείου Αμαλιάδας και το τρίτο για τον καθαρισμό δασών στην περιοχή του Δασαρχείου Πύργου.

Στην ίδια συνάντηση ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και ο βουλευτής της Ν.Δ. συζήτησαν διεξοδικά και το θέμα των δασικών χαρτών, σε σχέση με τα νέα δεδομένα και τις εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν. Όπως έγινε γνωστό, πολίτες που είχαν «εγκλωβιστεί» με την εμπλοκή του θέματος των δασωμένων αγρών, όπου πολλές αγροτικές καλλιέργειες με τις αεροφωτογραφίες του 1945 εμφανίζονται ως αγροί και στην συνέχεια εμφανίστηκαν ως δάση, θα βρουν λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης που θα χαρακτηρίζει και πάλι τις συγκεκριμένες εκτάσεις ως αγροτικές και θα είναι δυνατή η αγροτική εκμετάλλευσή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος