Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας

Να αποκτήσει ρόλο η Αρχαία Ολυμπία στις διεθνείς πρωτοβουλίες για την ειρήνη στοχεύει ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόσφατη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Η συνάντηση Γκουτέρες – Γεωργιόπουλου πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο των διακοπών του στη χώρα μας. Ο κ. Γεωργιόπουλος καλωσορίζοντας τον κ. Γκουτέρες χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική την επίσκεψή του σ΄ αυτόν τον εμβληματικό ιστορικό τόπο, επισημαίνοντας ότι το αξιακό πεδίο της Ολυμπίας είναι κοινό μ’ αυτό του ΟΗΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η Διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας που ορίζει την παύση των εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια των Αγώνων και υπογράφεται στην Ολυμπία πριν από κάθε τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Ο κ. Γεωργιόπουλος υπογράμμισε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες στην προώθηση του διαλόγου και της ειρήνης, με σημείο αναφοράς την Αρχαία Ολυμπία, πάντα σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος