Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι ψεκασμοί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να μειωθεί πληθυσμός των κουνουπιών, καθώς οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε. Ηλείας : Κρέστενα, Καλλίκωμο, Σαμικό, Μυρσίνη και Μανωλάδα, Π.Ε. Αχαΐας: Μετόχι, Άραξο και Π.Ε. Αιτ/νίας: Ευηνοχώρι, Αιτωλικό και Βόνιτσα), έχουν προκαλέσει συσσώρευση υδάτων, δημιουργώντας πρόσκαιρα ευνοϊκές συνθήκες για την αθρόα αναπαραγωγή κουνουπιών.
Παρότι επισημαίνεται πως η παρατηρούμενη αύξηση αφορά κυρίως κοινά είδη κουνουπιών (Aedes spp.), που δεν συνδέονται με τη μετάδοση νοσημάτων όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου ή η ελονοσία, ο επιδημιολογικός έλεγχος παραμένει βασικός στόχος του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.
Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, διενεργούνται εναέριοι ψεκασμοί με 16 ψεκαστικά οχήματα και 6 drones στο πλαίσιο καθημερινών στοχευμένων εφαρμογών ακμαιοκτονίας και προνυμφοκτονίας, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι πολλαπλές εστίες αναπαραγωγής, και εκτιμάται ότι τις επόμενες εβδομάδες οι πληθυσμοί των κουνουπιών θα μειωθούν αισθητά και η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των αυξημένων πληθυσμών κουνουπιών που παρατηρούνται μετά τις έντονες βροχοπτώσεις. Η όχληση είναι προσωρινή και δεν συνδέεται με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ωστόσο παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη και παρεμβαίνουμε στοχευμένα με σύγχρονες με προτεραιότητά στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών», δήλωσε κ. Μαστοράκου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος