Λέκκας: Ξεκινήστε αμέσως τα αντιπλημμυρικά

Την πρώτη έκθεση με εκτιμήσεις για την συνολική κατάσταση στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Πύργου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές παρέδωσε στον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του καθηγητή, στην έδρα του στο ΕΚΠΑ, και αποτελεί συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας που ξεκίνησε μετά την πρόσφατη επίσκεψη του καθηγητή στον Πύργο και αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές.

Αυτό που τονίστηκε από τον καθηγητή, είναι ότι οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν άμεσα για την αντιπλημμυρική θωράκιση αφού, όπως είπε, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο καθυστέρησης για την αντιπλημμυρική θωράκιση ειδικά συγκεκριμένων περιοχών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου Πύργου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος και ο συνεργάτης του κ. Λέκκα, Επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ Χαράλαμπος Κράνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος