Με τον πλέον εμβληματικό τρόπο τιμά φέτος ο Νομός Ηλείας την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, αφού ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) επέλεξε αυτή την ημέρα -τη 18η Μαρτίου- για να ξεκινήσει τη λειτουργία της αυτόνομης γραμμής ανακύκλωσης εντός της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) της Τριανταφυλλιάς.
Η έναρξη της νέας γραμμής, που θα λειτουργεί σε απογευματινή βάρδια αποκλειστικά για τα υλικά των επτά δήμων του νομού, σηματοδοτεί το τέλος της πολυετούς εξάρτησης από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) της Πάτρας.
Πρόκειται για μια στρατηγική μετάβαση που ενισχύει την κυκλική οικονομία και διασφαλίζει τη δραστική μείωση του κόστους μεταφοράς, δίνοντας α) οικονομική «ανάσα» στους ΟΤΑ, β) πλήρη περιβαλλοντική αυτάρκεια του νομού, μειώνοντας το κόστος λόγω της αφαίρεσης των ανακυκλώσιμων, αλλά και γ) τη βελτίωση των δεικτών ανακύκλωσης των δήμων.
Το πρώτο απορριμματοφόρο ανακυκλώσιμων εισήλθε στη ΜΕΑ, παρουσία τριών Δημάρχων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνοντας το έναυσμα και για μια νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών, που θα δώσει έμφαση στη διαλογή στην πηγή και στην ορθή χρήση του μπλε κάδου.
Συγκεκριμένα, στην Τριανταφυλλιά παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Ήλιδας και Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Ηλείας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου, Ευστάθιος Καννής, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, Αντιδήμαρχοι και στελέχη των πέντε δήμων που συμμετέχουν στην πρώτη φάση της εφαρμογής (πλην Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων).
Την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου, στο σημείο όπου θα λειτουργεί η νέα γραμμή ανακύκλωσης και στους δύο ΧΥΤΥ, πραγματοποίησαν ο Γενικός Διευθυντής της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της κοινοπραξίας ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ Ιωάννης Αλεξόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΕΑ Τριανταφυλλιάς Θεόδωρος Τιμπαλέξης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος