Απο τη δομή προσφύγων-μεταναστών στην κοινότητα της Μυρσίνης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ξεκίνησε χθες η διαδικασία ιχνηλάτησης κρουσμάτων φυματίωσης σε εργάτες γης, μετά τα μαζικά περιστατικά που καταγράφηκαν σε Ηλεία και Δυτική Αχαΐα και έχουν θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τις υγειονομικές αρχές.
Η επιχείρηση πραγματοποιείται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους και τις τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες, με στόχο τον εντοπισμό πιθανών ενεργών κρουσμάτων αλλά και στενών επαφών των ήδη διαγνωσμένων περιστατικών.
«Ξεκινάμε από τη Μυρσίνη γιατί εκεί είναι πιο οργανωμένος ο πληθυσμός. Εκτός από το ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μεγαλύτερος πληθυσμός εργατών γης, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν οργανωμένους καταυλισμούς και θέλουμε λίγο χρόνο για να εντοπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Άννα Μαστοράκου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος