Κλίμα συγκίνησης και ευγνωμοσύνης για τον Μητροπολίτη Ηλείας

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία των αρχών του τόπου, πολλών κληρικών και πιστών, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, τέλεσε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πύργο, ημέρα της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, την τελευταία Θεία λειτουργία του, ως ποιμενάρχης των Ηλείων, αφού όπως είναι γνωστό, έχει υποβάλει την παραίτησή του και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, η Ιερά Σύνοδος Ελλάδος θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στην μητρόπολη Ηλείας.

“Σήμερα πριν από 41 χρόνια, χειροτονήθηκα επίσκοπος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας. Τα χρόνια όμως πέρασαν και η δικιά μου ηλικία πέρασε και τώρα αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να συνεχίσω το έργο που μου ανέθεσε η εκκλησία, γι’ αυτό υπέβαλα την παραίτησή μου η οποία έγινε αποδεκτή από την Ιερά Σύνοδο. Η σύνοδος αποφάσισε να μείνω τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας μέχρι την εκλογή του νέου Μητροπολίτου. Εγώ έχω προτείνει στην Ιερά Σύνοδο, διάδοχος μου να είναι ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, που εγώ χειροτόνησα και είναι ο πρώτος συνεργάτης μου. Ελπίζω και ο Θεός να δεήσει να φωτίσει τους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου και την ιεραρχία, και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου όπου θα γίνει η διαδοχή, να είναι ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας. Μέχρι τότε εγώ θα είμαι τοποτηρητής.

Από την Παρασκευή και μετά ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης, θα είναι αυτός που θα αναλάβει. Εγώ όμως θα μείνω τοποτηρητής μέχρι την ενθρόνιση του. Θα παραμείνω όμως εδώ, αφού και εγώ Ηλειώτης είμαι, στον Καρδαμά γεννήθηκα και στην Ηλεία μεγάλωσα. Επομένως εδώ θα μείνω, ως γέρος πλέον, στο γηροκομείο της Παναγίας της Καθολικής στη Γαστούνη”, είπε απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Γερμανός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος