Κατέθεσε τροπολογία για το κάμπινγκ Κουρούτας

Tη δωρεάν παραχώρηση του παραθαλάσσιου κάμπινγκ της Κουρούτας στον δήμο Ήλιδας ζητά από το υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, με σχετική τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου: «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας».

Όπως επισημαίνει στο κείμενο της τροπολογίας, το κάμπινγκ είχε παραχωρηθεί από το 1976 για 30 χρόνια στον τότε δήμο Αμαλιάδας για αξιοποίηση και έκτοτε λειτουργούσε με ελεύθερη είσοδο και με παροχή υπηρεσιών προσιτή στα λαϊκά στρώματα της Ηλείας.

Ο Κώστας Τζαβάρας υπενθυμίζει πως από τη λήξη της παραχώρησης το 2006 μέχρι και το 2020 η ΕΤΑΔ κάθε χρόνο παραχωρούσε το κάμπινγκ στον δήμο Ήλιδας για ολιγόμηνη αξιοποίηση. Ωστόσο, το 2021 αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό παραχώρησης σε ιδιώτη, δεδομένου ότι από το 2016 η ΕΤΑΔ είχε περάσει στον έλεγχο του λεγόμενου «Υπερταμείου», τον οποίο ματαίωσε αλλά επαναπροκήρυξε αιφνιδιαστικά λίγο πριν από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο Ηλείος βουλευτής επισημαίνει πως το παραθαλάσσιο κάμπινγκ της Κουρούτας είναι ταυτισμένο με την ιστορία της τοπικής κοινωνίας και συνδεδεμένο με την καλοκαιρινή αναψυχή των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών του νομού, κάτι που θα αλλάξει άρδην εφόσον τελεσφορήσει ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί έναντι 65.000 ευρώ και για 15 χρόνια σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Για το λόγο αυτό, υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης του δημοτικού χαρακτήρα που έχει εδώ και δεκαετίες με τη δωρεάν παραχώρησή του στον δήμο Ήλιδας, ώστε να χαραχθεί ένα σχέδιο μακροπρόθεσμης αξιοποίησης με κριτήριο τις ανάγκες των δημοτών και της τοπικής οικονομίας και να αποτραπεί η δημιουργία ενός «κλειστού» κλαμπ τουριστών στην «καρδιά» της Κουρούτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος