Ημερίδα στην ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία: “Η Πράσινη Ενέργεια και η Επιχειρηματικότητα αυτής”

“Η Πράσινη Ενέργεια και η Επιχειρηματικότητα αυτής” θα βρεθούν στο επίκεντρο ειδικής ημερίδας που πραγματοποιεί το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου από τις 14:00 μ.μ. έως τις 18:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία,  το γυναικείο παράρτημα του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου ICC Women και το Cluster Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτού Ηλείας Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες επισημάνσεις αναμένονται από την Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου και την Βουλευτή κα. Αυγερινοπούλου, ενώ εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου, των συναρμόδιων υπουργείων, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, επιστημονικοί συνεργάτες μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου αναμένεται να αναλύσουν το ενεργειακό προφίλ της χώρας μας, τα βήματα που προωθούνται, τις νομικές διαστάσεις, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις.

Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν με χαιρετισμούς από την Πρόεδρο του ICC Women Hellas, Άννα Καμαρίδη και την Επικεφαλής Ομάδας Περιβάλλοντος και Ενέργειας – ICC Women Hellas, Αγγελική Μπούρα.

Για το επιχειρηματικό πλαίσιο, ομιλήτριες θα είναι η Δρ. Ελένη Ζαφειράτου, Business Development Manager, Interphoton Investment Group, η Δρ. Ευγενία (Τζένη) Λειβαδάρου, Σύμβουλος Καινοτομίας και Ενεργειακής Μετάβασης, Μέλος ΔΣ Ομίλου Ελλάκτωρ, η Αντιγόνη Βαφείδου, Director of Operations and Legal for Europe, Advent Technologies, η Αλεξία Τροκούδη, Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης Ρυθμιστικού και Κανονιστικού Πλαισίου Ενέργειας,HELLENiQ Energy, η Βασιλική Κουμπλή Δικηγόρος – Δικηγορική Εταιρεία Μεταξάς & Συνεργάτες Επιστ. Συνεργάτις – Ελληνικό Ινστιτούτο Ενεργειακής Ρύθμισης Επιστ. Συνεργάτις – Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου Διαμεσολαβήτρια & Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών – Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, η Αλίς Κοροβέση, Γενική Διευθύντρια ΙΝΖΕΒ, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας Renovate Europe για το έτος 2022 και η Έλενα Αθουσάκη, Υπεύθυνη ESG, Βιώσιμης Ανάπτυξής & Κλιματικής Αλλαγής, Όμιλος Motor Oil.

Για το θεσμικό πλαίσιο θα μιλήσουν η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η Ευρωβουλευτής και Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαρία Σπυράκη, η Πρόεδρος ΕΥΔΑΠ/Καθηγήτρια ΕΜΠ, Θεοδώρα Βαρβαρίγου, η Φαίη Πάλλα από την Νομική Υπηρεσία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Μπίλια και ο Υποδιοικητής Α’ ΔΥΠΑ, υπεύθυνος για τις ενεργητικές και τις παθητικές πολιτικές της αγοράς εργασίας, την ψηφιακή διακυβέρνηση και τη διοικητική υποστήριξη της ΔΥΠΑ, Γιώργος Καραχάλιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος