Ήλιδα: Ενημέρωσαν με καθυστέρηση για τα φωτοβολταϊκά αλλά δεν έπεισαν

Ήλιδα: Ενημέρωσαν με καθυστέρηση για τα φωτοβολταϊκά αλλά δεν έπεισανΜε  στόχο την ενημέρωση και τη συζήτηση επί της σκοπιμότητας της μεγάλης επένδυσης των φωτοβολταϊκών έγινε χθες η πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, στην οποία παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο τελευταίος μάλιστα σημείωσε την καθυστέρηση που υπήρξε για να συζητηθεί το θέμα, πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής στον Δήμο και ήταν κατηγορηματικός ως προς την τήρηση της νομιμότητας.

Στην ίδια συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θανάσης Κουτσουπιάς, που χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επένδυση ως «πεμπτουσία της ενεργειακής δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αντώνης Γιαχαλής μίλησε για την ανάγκη μείωσης του κόστους ενέργειας και για οικονομικά οφέλη που θα έχει η περιοχή και οι κάτοικοί της.

Έντονη κριτική πάντως έγινε από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τους χειρισμούς στο θέμα, ενώ η βουλευτής Ηλείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου που επίσης ήταν παρούσα, πρότεινε την πραγματοποίηση ημερίδας για την πλήρη ανάλυση του θέματος.

Ωστόσο, μετά τις τοποθετήσεις, η πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα διερευνήσει όλες τις πτυχές από μια τέτοια επένδυση απορρίφθηκε από το Σώμα, αφού δε βρήκε αντίθετους μόνο τους συμβούλους των παρατάξεων της μειοψηφίας, αλλά και συμβούλους από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος