Ηλεία: Τρείς νέοι Πρόεδροι και τέσσερις που παρέμειναν στη θέση τους στα Δημοτικά Συμβούλια

Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, πραγματοποιήθηκαν χθες οι δημαιρεσίες για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ηλεία: Τρείς νέοι Πρόεδροι και τέσσερις που παρέμειναν στη θέση τους στα Δημοτικά ΣυμβούλιαΟ Νώντας Κυριαζής επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με 20 ψήφους (9 λευκά).Στη θέση του αντιπροέδρου επανεξελέγη ο Δημήτρης Λιατσής με 22 ψήφους (7 λευκά). Στη θέση του γραμματέα εξελέγη ο  Σπύρος Κωνσταντόπουλος με 26 ψήφους (3 λευκά).

Ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος, είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, μετά την εκλογή του νέου προεδρείου, κατά την χθεσινή ειδική συνεδρίαση του σώματος. Αντιπρόεδρος εξελέγη  ο Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος από την παράταξη Χριστοδουλόπουλου και γραμματέας η Αλεξάνδρα Κοτσαύτη – Παπαζαφειροπούλου από την παράταξη Λυμπέρη. Πάντως ο  κορονοϊός «χτύπησε» το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, αφού από την χθεσινή διαδικασία απουσίαζαν τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα. Μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας  Δημήτρης Κράλλης, ο οποίος όπως ήταν λογικό δεν συμμετείχε στην ειδική συνεδρίαση.  «Με την ίδια, αποτυχημένη, “συνταγή” αποφάσισε να συνεχίσει την θητεία του στον δήμο Ήλιδας ο Γιάννης Λυμπέρης και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δημαιρεσίες στο δήμο δεν μας έκαναν σοφότερους, αντιθέτως επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά αυτά τα οποία έχουμε πει πολλάκις!». Αυτό ήταν το σχόλιο που έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας, επικεφαλής της παράταξης ‘ΗΛΙΔΑ-Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ’ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Συνεχίζει ως Πρόεδρος και για τη νέα περίοδο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας ο Σωτήρης Παπαηλιού, καθώς επανεξελέγη κατά τη διαδικασία των δημαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα. Κατά την μυστική ψηφοφορία τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέλεξαν το νέο Προεδρείο τους, το οποίο έχει ως εξής: Πρόεδρος: Σωτήρης Παπαηλιού, Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Κατσαντώνης, Γραμματέας: Κυριακή Παπασταύρου.

Η Φωτεινή Αθανασοπούλου επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, με τον δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο να αναφέρεται στο εξαιρετικό έργο που έχει επιτελέσει τα προηγούμενα δύο χρόνια. Το νέο προεδρείο ειδικότερα απαρτίζουν οι Φωτεινή Αθανασοπούλου (πρόεδρος), Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου (αντιπρόεδρος, στην θέση του Ξενοφώντα Σταυρόπουλου) και Αναστάσιος Καρνάρος (γραμματέας, στην θέση της Κωνσταντίνας Φωτεινοπούλου), ενώ από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης δεν προτάθηκε υποψήφιος για το προεδρείο.

Ο Σπύρος Βασιλείου, μοναδική υποψηφιότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πηνειού, έλαβε 15 ψήφους ενώ βρέθηκαν 10 λευκά και ένα άκυρο. Έτσι εξελέγη νέος πρόεδρος. Αντιπρόεδρος εξελέγη η Φωτεινή Ανδριοπούλου και γραμματέας η Χριστίνα Βρυώνη.

Στη διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας – Κυλλήνης συμμετείχαν συνολικά 19 δημοτικοί σύμβουλοι. Για τη θέση του προέδρου μοναδικός υποψήφιος που προτάθηκε από την δημοτική αρχή ήταν ο Πέτρος Ανυφαντής, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκαν από την παράταξη «Νέα Πορεία» ο Ιωάννης Βαρβαρέσος και από την παράταξη «Συμφωνία Πολιτών» ο Σωτήρης Παπασωτηρίου, με την τελική ωστόσο επιλογή να είναι ο Γιάννης Βαρβαρέσος. Όσον αφορά στη θέση του Γραμματέα, μοναδική υποψηφιότητα ήταν αυτή του Χαράλαμπου Δημόπουλου από την παράταξη «Συμφωνία Πολιτών».

Ο Ιωάννης Μπαλαδήμας επανεξελέγη πρόεδρος στο δημοτικό συμβούλιο  Ζαχάρως στις δημαιρεσίες που έγιναν χθες στο πνευματικό κέντρο της πόλης. Αντιπρόεδρος  εξελέγη ο Χρήστος Τάγαρης και γραμματέας η Νικολία Λαμπροπούλου. Όλοι τους εκλέχθηκαν με 13 ψήφους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος