Ηλεία: Τα έργα της Χερσαίας Ζώνης Κατακόλου και της παράκαμψης Αγ. Ιωάννη

Ο εναρμονισμός της μελέτης για το κτίριο Σέγκεν στο Κατακόλο με τα νέα δεδομένα που επιβάλλει ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις αλλαγές που έγιναν, αποτελεί και την κύρια αιτία που οι εργασίες στη Χερσαία Ζώνη δεν έχουν τον απαιτούμενο ρυθμό και παρουσιάζουν μία μικρή καθυστέρηση.

Αναμένεται όμως μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και να προχωρήσει η έγκριση των τεχνικών δελτίων που ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των εργασιών με γρηγορότερους ρυθμούς έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπει η σύμβαση… Αυτό επισημάνθηκε κατά την διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία των εργασιών από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο για την πορεία του έργου.

Ανάλογα τεχνικά προβλήματα αντιμετωπίζει και το έργο που αφορά την παράκαμψη του Αγίου Ιωάννη που θα συνδέσει το δρόμο Πύργου – Κατακόλου με την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου – Ολυμπίας. Και αυτά όμως αναμένεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να διευθετηθούν ώστε να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς το έργο.

Η περιορισμένη ροή πληρωμών από το ΕΣΠΑ και η απότομη αύξηση της τιμής στις πρώτες ύλες είναι οι δύο βασικοί λόγοι που η παράκαμψη Λαστεΐκων εμφανίζει προβλήματα που έχουν οδηγήσει στη διακοπή των εργασιών.

Από την πλευρά της Περιφέρειας έχουν γίνει παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση για να λυθούν τα προβλήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις, κάτι που αναμένεται προσεχώς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος