Ηλεία: Συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης ποταμών και χειμάρρων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Χθες, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε περιοχές των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης οικισμών, υποδομών και αγροτικών καλλιεργειών.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης στο κεντρικό ρέμα που διέρχεται από την πόλη του Βαρθολομιού, σε μήκος 4 χλμ. περίπου, προκειμένου να θωρακιστεί ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα. Αυτές τις ημέρες οι εργασίες συνεχίζονται σε δευτερεύοντα ρέματα (προς Μάχου, Νεοχώρι κ.α) όπου μετέβη ο κ. Γιαννόπουλος και ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πορεία των εργασιών και τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής τους.

Όλα αυτά τα υδατορέμματα βρίσκονται πέριξ του Βαρθολομιού και ο καθαρισμός τους ήταν επιβεβλημένος, προκειμένου να προστατευτούν κατοικημένες περιοχές, καθώς διέρχονται πλησίον αυτών, και γειτνιάζουν με αγροτικές καλλιέργειες οι οποίες αναπτύσσονται πολύ κοντά στους οικισμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος