Ηλεία: Στα αζήτητα για την φετινή χρονιά η παραγωγή των εσπεριδοειδών

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στην Ηλεία, διότι η τιμή στην αγορά μετά βίας αγγίζει τα 0,13 ευρώ το κιλό, τη στιγμή που το κόστος παραγωγής έχει υπερδιπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τον παραγωγό  πορτοκαλιού, Φώτη Γριβάκη, από τα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, φέτος το προϊόν είναι απούλητο ή πουλιέται σε εξευτελιστική τιμή. Ο Δημήτρης Δελέγκος από τα Μακρίσια δήλωσε, ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει πορτοκάλι.

Ο Πάνος Γεωργακόπουλος, παραγωγός και πρόεδρος στην ΤΚ Καλυβάκια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάνος Γριβάκης, δήλωσε πως πρέπει το κράτος να βρει τρόπο να ενισχύσει τους παραγωγούς για να αποτραπεί η συρρίκνωση της παραγωγής. «Θα μείνουν και φέτος στα αζήτητα τα πορτοκάλια. Είναι πολύ χαμηλή τιμή, κάπως πρέπει η πολιτεία να παρέμβει, γιατί το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί. Ήρθε και το χαλάζι να μας αποτελειώσει», δήλωσε.

Οι τεράστιες ανατιμήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα αγροεφόδια και στις υπηρεσίες έχουν εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής σε δυσθεώρητα επίπεδα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη χαμηλή απορροφητικότητα των παραγόμενων προϊόντων, απόρροια της διαρκούς μειούμενης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, δημιουργούν ένα δυσχερές πλαίσιο στο οποίο οι παραγωγοί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος