Ηλεία: Μαθηματικά με… δημιουργική σκέψη

Ξεκίνησε χθες το πρωί στην Αμαλιάδα και στον Πύργο το 2ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο Ηλείας, που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το Παράρτημα ΕΜΕ Ν. Ηλείας «Ιππίας ο Ηλείος», στο χώρο του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και του 2ου ΓΕΛ Πύργου αντίστοιχα.

Το Θερινό Μαθηματικό Σχολείο, αφορά σε μαθητές της ΣΤ Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση των Μαθηματικών, με εξάσκηση σε θέματα διαγωνισμών της Μαθηματικής Εταιρείας και Μαθηματικά με Arduino, Μαθηματικά με σκάκι, με γρίφους, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και Ρομποτικής.

Διδάσκουν εθελοντικά καταξιωμένοι μαθηματικοί από την Ηλεία, ενώ όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της ΕΜΕ Ν. Ηλείας Γιάννης Τσόπελας έμπρακτη είναι η στήριξη του ΠΕ. ΚΕ. Σ Δυτ. Ελλάδας με την συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κα Αθανασία Μπαλωμένου, που έχει και την επιστημονική ευθύνη του Θερινού Σχολείου και η οποία μαζί με την καθηγήτρια του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών κα Σπυριδούλα Σουλιώτη παρουσίασαν κατά την χθεσινή πρώτη μέρα μαθηματικούς γρίφους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος