Ηλεία – Μ. Κατρίνης: Πολλές Μικρές Επιχειρήσεις εκτός χρηματοδότησης

Τα προβλήματα ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω των δυσκολιών ένταξης σε χρηματοδοτικά εργαλεία, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Αυτά τα προβλήματα προέκυψαν κυρίως εξαιτίας των καθυστερήσεων ως προς την καταχώρηση όλων των απαραίτητων στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα Σώρευσης Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας αλλά και από το ότι λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των επιστρεπτέων προκαταβολών στα όρια του Κανονισμού ήσσονος σημασίας. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κατρίνης ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να φροντίσει να υπάρξει λύση για τις επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίς να έχουν ευθύνη για τις καθυστερήσεις των αρμόδιων αρχών κινδυνεύουν με απένταξη των σχεδίων τους.

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί αρνητική έκπληξη για εμάς γιατί ο κορμός της Ελληνικής Οικονομίας αποτελείται από πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη επιχειρηματικότητα είχε σοβαρές ελπίδες από την αξιοποίηση των πόρων του ταμείου Ανάκαμψης. Ο χώρος των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της εθνικής οικονομίας» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος