Ηλεία: Η παράσταση για την «Ελευθερία» καθήλωσε το κοινό

Συγκλονιστικές ήταν οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών της παράστασης “Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων”, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στον αύλειο χώρο της Οικίας Τατάνη στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και στην θεματική του Εορτασμού των 200 Ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η παράσταση βασίστηκε στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και «’Ύμνος  στην Ελευθερία», καθώς και στα απομνημονεύματα του οπλαρχηγού Σπυρομήλιου. Οι ηθοποιοί ζωντάνεψαν επί σκηνής τις μεγάλες στιγμές της δεύτερης πολιορκίας του Μεσολογγίου, αφηγούμενοι την συνταρακτική περιγραφή των γεγονότων από τα απομνημονεύματα του στρατηγού Σπυρομήλιου που έζησε  την πολιορκία μέσα από τα τείχη, και αναπαριστώντας με ευρηματικό τρόπο  την  ένδοξη και ηρωική αντίσταση των πολιορκημένων του Μεσολογγίου  μέχρι τον αποκλεισμό του από τον οθωμανικό στόλο.

Ο  πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας κ. Πέτρος Βάης, στον χαιρετισμό του πριν την έναρξη της παράστασης επισήμανε την επιτυχημένη και δημιουργική συνεργασία με το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας, η οποία θα επεκταθεί και σε άλλες δράσεις που έχουν σχέση με τη δραματική σχολή και τα θεατρικά εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος