Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025 προσδιορίστηκε η δίκη για τους εκβιασμούς σε βάρους του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών και στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσουν συνολικά έξι άτομα.
Πρόκειται για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, ηλικίας 36 και 45 ετών, που βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, τρεις δικηγόρους και έναν ιδιώτη, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας να δικαστούν για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα.
Οι δύο πρώτοι βαρύνονται με την κατηγορία της εκβίασης με απειλή βλάβης του λειτουργήματος του παθόντος, από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι, θα δικαστούν για άμεση συνέργεια σε εκβίαση με απειλή βλάβης του λειτουργήματος του θύματος, τετελεσμένη και σε απόπειρα.
Σε όλους τους κατηγορούμενους έχει αποδοθεί η κατηγορία της συμμορίας για τη διάπραξη κακουργήματος, δηλαδή ότι οργανώθηκαν προκειμένου να διαπράξουν το κακούργημα της εκβίασης με απειλή βλάβης του λειτουργήματος του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος