Ηλεία: Επιχειρηματικό πάρκο με άξονα την Μεταποίηση

«Για εμάς, η Ηλεία δεν είναι μόνο η γη του Ολυμπισμού και των ατελείωτων αμμουδιών. Σε αυτή τη μοναδική περιουσία που μας χάρισαν η ιστορία και η φύση, πρέπει να προσθέσουμε την Ηλεία της πολύ μεγάλης δυναμικής στον αγροτικό τομέα, αλλά και την Ηλεία της επιχειρηματικότητας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την εκδήλωση παρουσίασης του Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στην  αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηλείας, στον Πύργο.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, το σχέδιο ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες αναζωογόνησης της μεταποιητικής δράσης στην Ηλεία, που θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στην πρωτογενή παραγωγή, συνδυαζόμενο και αλληλοσυμπληρούμενο με την προστασία του περιβάλλοντος και την τουριστική ανάπτυξη.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η μελέτη προκρίνει πέντε περιοχές στην Ηλεία που θεωρούνται κατάλληλες για τη δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων, οι οποίες είναι συνολικής έκτασης περίπου 900 στρεμμάτων, με πρόβλεψη δαπάνης 12,5εκ. € και με τη δυναμική εξασφάλισης 8.068 θέσεων εργασίας. Ωστόσο, προκειμένου να καταρτιστεί ένα ρεαλιστικό και άμεσα υλοποιήσιμο πλάνο, από τις πέντε περιοχές, βάσει ειδικών αντικειμενικών και σταθμισμένων κριτηρίων, προσδιορίστηκαν δύο περιοχές προτεραιότητας για την κάλυψη άμεσων αναγκών χωρικής οργάνωσης επιχειρήσεων, όπου η Περιφέρεια μπορεί να εστιάσει το ενδιαφέρον της για τα επόμενα βήματα ωρίμανσης.

Πρόκειται για τις περιοχές του Τραγανού στον Δήμο Πηνειού ή των Λεχαινών στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, εναλλακτικά και ανάλογα με το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς και για το Επιτάλιο του Δήμου Πύργου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος