Ηλεία: Εκδηλώσεις με τις ταινίες του συλλόγου «ΧΑΡ. ΒΙΛΑΕΤΗΣ»

Δύο εκδηλώσεις που αφορούν την κινηματογραφική παρουσίαση στιγμών του 1821, για την δημιουργία των οποίων καθοριστική ήταν η συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» της Ηλείας θα παρουσιασθούν σήμερα (27/8) και τις επόμενες μέρες.

Σήμερα, στην Καρύταινα Αρκαδίας, θα παρουσιαστεί η δραματοποιημένη ταινία-ντοκιμαντέρ με θέμα «Η Μάχη των στενών του Αγίου Αθανασίου Καρύταινας», που ολοκληρώθηκε το θέρος του 2020, με σκηνοθεσία του Ιωάννη Μουτσούλα, σε σενάριο και διαλόγους του Γραμματέα του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλάετης» Γεωργίου Κουρκούτα και την συμμετοχή μελών και φίλων του ιδίου Σωματείου ιστορικής αναβίωσης από την Ηλεία. Η όλη εκδήλωση οργανώνεται από τον σύλλογο «Κοινόν Καρυτινών». Η μάχη αυτή, στα τέλη Μαρτίου 1821, στην οποία συμμετείχαν και δυνάμεις από την Επαρχία Ολυμπίας, από την περιοχή Ανδρίτσαινας, ήταν η πρώτη εκ του συστάδην μάχη το 1821.

Αύριο το απόγευμα, στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας, τόπο γεννήσεως του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη το 1770, θα λάβει χώρα εκδήλωση για τον Γέρο του Μοριά από τον Δήμο Οιχαλίας. Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε πριν από λίγες ημέρες,  για την ζωή και την δράση του Κολοκοτρώνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος