Ηλεία: Δικαιώθηκαν από Δικαστήριο οι αγρότες για κινητοποιήσεις του 2017

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση των αγροτικών κινητοποιήσεων του 2017, με απόφαση του δικαστηρίου Αμαλιάδας, όπου για ακόμα μια φορά κλήθηκαν χθες να δικαστούν μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και άλλοι αγρότες. Ωστόσο, δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους για τα δίκαια, όπως τα χαρακτηρίζουν, αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Για την απόφαση μίλησε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, ο οποίος τόνισε πως σύντομα θα είναι και πάλι στον δρόμο, καθώς οι λόγοι της κινητοποίησης εκείνης της περιόδου έχουν αυξηθεί.

Εν συνεχεία, στάθηκε στο σημαντικότερο θέμα τη δεδομένη χρονική στιγμή, που έχει να κάνει με τις περιουσίες των αγροτών σε Κουτσοχέρα, Χειμαδιό, Μουζάκι, συνολικής έκτασης περίπου 20.000 στρεμμάτων, τα οποία διεκδικούνται και έχουν δηλωθεί από τη Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες που θέλουν να δηλώσουν τα χωράφια τους να βλέπουν ότι υπάρχει άλλος ιδιοκτήτης. Τέλος, ζήτησε από το κράτος να πάρει οριστική απόφαση  για το συγκεκριμένο θέμα, σχολιάζοντας επικριτικά πως «αν χρειάζεται για να λυθεί το θέμα να πάνε στην Τουρκία, θα το κάνουν», ενώ τόνισε πως οι βουλευτές θα πρέπει να βγουν και να πάρουν θέση στη Βουλή για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος