Ηλεία: Διακίνηση ναρκωτικών σε Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία και Άνδρο

Η παρακολούθηση αποκάλυψε εγκληματική οργάνωση

Η παρακολούθησηδύο Πυργιωτών, που οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι διακινούν ναρκωτικά στην Ηλεία, αποκάλυψε την ύπαρξη μιας μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, με έναν αρχηγό και αποτελούμενη από τρεις υποομάδες, που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών σε Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία και Άνδρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς.

Μετά τη σύλληψη τεσσάρων μελών της μιας εγκληματικής ομάδας στην Αιτωλοακαρνανία, η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς εμπλέκονται μέχρι στιγμής τουλάχιστον δώδεκα ταυτοποιημένα άτομα, ενώ για όσους δεν έχουν συλληφθεί, έχουν εκδοθεί από τις ανακριτικές αρχές εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται.

Η εγκληματική οργάνωση διέθετε 2 φυτείες κάνναβης με συνολικά 4.500 δενδρύλλια που θα απέφερε κέρδος 5 εκ. ευρώ.

Η κατηγορία που τους βαρύνει αφορά συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ( καλλιέργεια, συγκομιδή, αποθήκευση φυτών κάνναβης, κατοχή κάνναβης με σκοπό την εμπορία), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Μέχρι σήμερα έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι από την Ανακρίτρια Αγρινίου ένας 37χρονος Αλβανός, φερόμενος ως «εγκέφαλος», ένας 29χρονος και ένας 38χρονος, που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου. Ο τέταρτος συλληφθείς, ένας Έλληνας 31 ετών αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Nα σημειωθεί ότι οι πρώτες συλλήψεις έγιναν πριν από μερικές μέρες επ’ αυτοφώρω στην μια από τις μεγάλες χασισοφυτείες στην Πτελέα Αιτωλοακαρνανίας, ενώ υπήρξε και σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος