Ηλεία: Επαναλειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας

Στο πλαίσιο των εμβολιασμών για την ασθένεια COVID19 με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο Pfizer XBB. 1,5 για πολίτες 12 ετών και άνω, η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, ενημερώνει πως επαναλειτουργεί το εμβολιαστικό της κέντρο, από αύριο Παρασκευή 10/11/2023 και ώρες 08:00π.μ.-15:00μ.μ.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr ή στα Φαρμακεία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, περίπου 130 νέοι εμβολιασμοί ανά εβδομάδα καταγράφονται στην Ηλεία, για τον covid, με το νέο Μονοδύναμο Επικαιροποιημένο Εμβόλιο XBB.1.5.

Σε μερικές ημέρες μάλιστα συμπληρώνεται ένας μήνας (16 Οκτωβρίου- 16 Νοεμβρίου)  από την επίσημη έναρξη του νέου εμβολιαστικού προγράμματος κατά της νόσου Covid-19, για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες και άτομα υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, στην Ηλεία έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 265.964 εμβολιασμοί, συν περί τα 130 άτομα, τα οποία εμβολιάστηκαν κατά το διάστημα από 2-8 Νοεμβρίου, ενώ 97.962 έχουν κάνει την μία δόση του εμβολίου, 94938 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ενώ 80.316 (έως τις 2 Νοεμβρίου) είχαν πραγματοποιήσει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος