Hμερίδα για την πυροπροστασία στον Πύργο

Με κεντρικό στόχο την ενίσχυση της πρόληψης, την παροχή έγκυρης ενημέρωσης και τον αποτελεσματικό συντονισμό
όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα ενόψει της έναρξης της
αντιπυρικής περιόδου που διοργάνωσε η ΠE Ηλείας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και τους αρμόδιους φορείς Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών , καθώς και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των στελεχών ενώ αναλύθηκαν οι Πυροσβεστικές Διατάξεις 9, 19 και 20 που αφορούν καθοριστικά μέτρα πυροπροστασίας, όπως ο καθαρισμός οικοπέδων, η διαδικασία επιβολής προστίμων και ο καθορισμός μέτρων για συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Παράλληλα, αναλύθηκαν οι υποχρεώσεις των τοπικών αρχών και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δόθηκαν πρακτικές οδηγίες πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων και αναδείχθηκε ο καθοριστικός ρόλος των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στην άμεση ανταπόκριση και επιτήρηση.

Πριν την έναρξη της ημερίδας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης ο οποίος ανέφερε πως “Βρισκόμαστε στο κατώφλι της αντιπυρικής περιόδου. Η εμπειρία του παρελθόντος μάς έχει διδάξει ότι στην Πολιτική Προστασία δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό. Η επιτυχία μας κρίνεται σε τρεις λέξεις: Ενημέρωση, Γνώση και Πρόληψη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος