Ευρεία σύσκεψη στον Πύργο για τις διεκδικούμενες εκτάσεις

Ευρεία σύσκεψη με θέμα «Διεκδίκηση των αγροτικών εκτάσεων από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας, που βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων των τοπικών κοινοτήτων Χειμαδιού, Κουτσοχέρας του Δήμου Πύργου και την τ.κ. Περιστερίου του Δήμου Ήλιδας», διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 20 Φεβρουρίου στον Πύργο, στο «Πάρκο Ξυστρή» στις 11 το πρωί.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο σχετικό κάλεσμα «το ιστορικό της υπόθεσης είναι γνωστό. Εδώ και 100 χρόνια οι εν λόγω εκτάσεις αυτές καλλιεργούνται από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι λαμβάνουν επιδοτήσεις αποζημιώνονται για καταστροφές, φορολογούνται και φυσικά διαθέτουν συμβόλαια γι’ αυτές. Δημιουργείται αρχικά τεράστιο θέμα ηθικής τάξης, αλλά και αμφισβήτηση του κράτους Δικαίου και του κράτους Πρόνοιας εκ μέρους της Μονής, όταν διεκδικεί τις συγκεκριμένες εκτάσεις και παράλληλα οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση εκατοντάδων οικογενειών αγροτών μικρού κλήρου.»

Η σχετική πρόσκληση υπογράφεται από τους διοργανωτές: Πρόεδρο της Τ.Κ. Χειμαδιού, Αγροτικό Σύλλογο Χειμαδιού, Α.Ο. Κεραυνός Χειμαδιού, Πρόεδρο της Τ.Κ. Κουτσοχέρας, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κουτσοχέρας, Α.Ο. Κουτσοχέρας, Πρόεδρος Τ.Κ. Περιστερίου, και καλούνται φορείς και αρχές της Περιφέρειας, του Νομού και της ευρύτερης περιοχή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος