Επανέρχεται τον προσεχή Νοέμβριο ο Μαραθώνιος Ολυμπίας, με τη συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Σωματείου «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ-OLYMPIA MARATHON».
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο, μεταξύ του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Αριστείδη Παναγιωτόπουλου, του Αναπληρωτή Δημάρχου Σωτήρη Παπαηλίου, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου, Αντώνη Χρυσανθακόπουλου, καθώς και του Προέδρου και Ταμία Χάρη Σπηλιόπουλου και Δημήτρη Κωσταριά αντίστοιχα, οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες και οι λεπτομέρειες της μεγάλης διοργάνωσης.
Μαραθώνιος Ολυμπίας έρχεται στις 29 και 30 Νοεμβρίου, με παράλληλες δράσεις σε Αρχαία Ολυμπία και Ήλιδα, ως συνδιοργανώτριες πόλεις, προσφέροντας στους αθλητές τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους εξής αγώνες:
– Μαραθώνιος 42.195μ.
– Ημιμαραθώνιος 21.097,5μ.
– Ιστορικός Δρόμος Αρχαίας Ήλιδας – Αμαλιάδας 12.600μ.
– Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 3.000μ. στην Αμαλιάδα.
– Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 1.000μ. ΑμεΑ στην Αρχαία Ολυμπία.
Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, με μακρόχρονη ιστορία, αφιερωμένο στη μνήμη του Χαρίλαου Βασιλάκου (1875–1964), του πρώτου νικητή Μαραθωνίου στην ιστορία. Στις 10 Μαρτίου 1896, κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Μαραθωνίου, ο Χαρίλαος Βασιλάκος γίνεται ο πρώτος νικητής Μαραθωνίου στην ιστορία, ενώ 19 ημέρες αργότερα, στις 29 Μαρτίου, στέφεται ασημένιος Ολυμπιονίκης Μαραθωνίου, κατά τη διάρκεια των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896. Το μετάλλιό του κοσμεί το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στο οποίο έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του από την Δημοτική Αρχή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος