Επαγρύπνηση ακόμη και τώρα για τις πυρκαγιές

Η αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών ενόψει της χειμερινής περιόδου 2024-2025, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε εκτεταμένη αναφορά στους σοβαρούς κινδύνους που ανέκυψαν από πυρκαγιές κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο στη Δυτική Ελλάδα, λόγω των αντίξοων κλιματολογικών συνθηκών, ενώ υπογραμμίστηκε ότι μπορεί η αντιπυρική περίοδος να ολοκληρώνεται τυπικά σε λίγες ημέρες, ωστόσο η επιφυλακή παραμένει, δεδομένου ότι αποδεικνύεται πως σοβαρές πυρκαγιές εκδηλώνονται ακόμα στη χώρα και μάλιστα, μία από αυτές εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα και στην Π.Ε. Ηλείας, ξεκινώντας από τη θέση «Γεράκι» Αμαλιάδας.

Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς ο σχεδιασμός δράσεων με σκοπό την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων απέναντι σε φαινόμενα παγετού και ισχυρών χιονοπτώσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος