Eντυπωσιάζει το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία (Βίντεο)

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στον Αρχιμήδη και την τεχνολογία της εποχής του λειτουργεί στην Αρχαία Ολυμπία, με εντυπωσιακά εκθέματα και έντονη εκπαιδευτική και διαδραστική διάσταση, καθώς κατά διαστήματα υλοποιούνται δραστηριότητες με χαρακτήρα μορφωτικό και ψυχαγωγικό για μικρούς και μεγάλους.

Το Μουσείο Αρχιμήδη δημιουργήθηκε από τον Κώστα Κοτσανά και είναι το τρίτο εγχείρημά του, μετά τα Μουσεία Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας που λειτουργούν στο Κολωνάκι και στο Κατάκολο.

Στην είσοδό του εντυπωσιάζει η περίφημη Υδρόγειος του Κράτη, ενώ εξίσου εντυπωσιακά είναι τα εκθέματα που απεικονίζουν εφευρέσεις και ανακαλύψεις του Αρχιμήδη, όπως ο καταπέλτης, το ατμοτηλεβόλο, το υδραυλικό ρολόι, η «Συρακουσία» που ήταν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της αρχαιότητας, κ.ά.

Ο κ. Κοτσανάς μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Φωτεινόπουλο, για το πώς γεννήθηκε η ιδέα δημιουργίας ενός μουσείου αφιερωμένου στον Αρχιμήδη, ανέλυσε την ιστορία της Υδρογείου σφαίρας του Κράτη και υπογράμμισε τη διαδραστική διάσταση του Μουσείου, καθώς υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για να πειραματίζονται οι επισκέπτες, με κυρίαρχο Motto «Σκέψου σαν τον Αρχιμήδη».

Δείτε το video του ρεπορτάζ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος