Έντονες διαμαρτυρίες για την ρύπανση στο Τραγανό

Ανάστατοι και εξαγριωμένοι είναι τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι του Τραγανού και των γύρω οικισμών (Όλγα και Μαρκόπουλο), κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή Πηνειού ότι έχει μετατρέψει την περιοχή τους σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο την υγεία όσο και τις καλλιέργειες τους αφού καθημερινά βλέπουν – όπως υποστηρίζουν – τα οχήματα του Δήμου να εναποθέτουν σκουπίδια δίπλα από χωράφια αλλά και κατοικημένες περιοχές.

Δυο κύριες εστίες μόλυνσης, μία στην είσοδο του χωριού και άλλη μία στον δρόμο που έχει γίνει η νέα χάραξη για την Πατρών – Πύργου όπου δεξιά και αριστερά έχει χωράφια τα οποία έχουν γεμίσει με μπάζα και απορρίμματα .

Αγρότες και παραγωγοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν να δοθεί άμεσα λύση αφού εκτός από τον φόβο φωτιάς αλλά και «πλημμύρας» σκουπιδιών τους χειμερινούς μήνες που ανοίγει το φράγμα Πηνειού, έχουν πρόβλημα και με την ποιότητα των προϊόντων που καλλιεργούν, μιας και τα σκουπίδια βρίσκονται κυριολεκτικά μια ανάσα από τα χωράφια τους και ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ορατός

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Μαφρέδας, τονίζει πως εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου ο Δήμος Πηνειού θα προμηθευτεί νέο κλαδοτεμαχιστή και θα δοθεί λύση στο ζήτημα, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι ο Δήμος έχει πετάξει στα συγκεκριμένα σημεία οτιδήποτε άλλο εκτός από κλαδιά.

Έντονες διαμαρτυρίες για την ρύπανση στο ΤραγανόΝίκος Τσάκωνας, πρόεδρος κοινότητας Τραγανού: Μας υποβαθμίζουν και μας κοροϊδεύουν. “Το χειμώνα που το ποτάμι πλημμυρίζει όλα τα σκουπίδια μεταφέρονται στα χωράφια των αγροτών τα οποία μετά καταλήγουν στο πιάτο μας. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν τι κάνουν”.

Έντονες διαμαρτυρίες για την ρύπανση στο Τραγανό Δημήτρης Μονάντερος : Σκουπίδια και καλλιέργειες μαζί!…« Μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή και ενώ δίπλα έχουμε συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων, εργοστάσιο  τουρσιού, χωράφια, πορτοκαλεώνες και καλλιέργειες με καλαμπόκια, έρχεται ο Δήμος και ρίχνει εδώ μέσα τα σκουπίδια. Το χειμώνα εδώ το νερό είναι μισό μέτρο και όλα αυτά γίνονται μια λίμνη. Δεν ασχολείται κανείς.»

Έντονες διαμαρτυρίες για την ρύπανση στο ΤραγανόΑνδρέας Τσουκαλάς, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού: Αυτό που γίνεται είναι εγκληματικό…«Αυτό που γίνεται ειδικά τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας είναι εγκληματικό. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Έχουμε πάρει την απόφαση μας, η οποία θα ξεκινήσει εντός των ημερών. Αν δεν έρθουν να πάρουν και την τελευταία σακούλα από την περιοχή μας, θα είναι υπεύθυνοι για ότι συμβεί….»

Έντονες διαμαρτυρίες για την ρύπανση στο ΤραγανόΠέτρος Μαραζιώτης: Εστιακή μόλυνση παντού γύρω μας….  « Όταν υπάρχει εστιακή μόλυνση, αυτή μεταφέρεται και στις γύρω περιοχές. Με τα φυσικά φαινόμενα, όλα αυτά μεταφέρονται είτε στον αέρα είτε στη γη και μέσα από τη γη φτάνει και στις καλλιέργειες και δημιουργείται και εκεί πρόβλημα ρύπανσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος